Obsah: Pět žen Rudolfa II.

     Poměr císaře Rudolfa II. k ženám odrážel jeho složitu osobnost. Ženy mu byly předmětem k ukojení jeho zvýšené sexuální potřeby a dočasné milenky střídal podle okamžité nálady.
     Přesto se v jeho životě objevuje pět žen, které měly po delší dobu na něho vliv. V mládí ho okouzlila mnohem starší portugalská královna Juana, po ní se zamiloval do italské dívky Giny. Kateřině Stradové poskytl u svého pražského dvora postavení neoficiální manželky a měl s ní šest dětí, které mu přinesly radost i kruté zklamání. To mu vynahradila Marie z Pernštejna, mladá španělská šlechtična, která záhy ovdověla. Rudolf se s ní však neoženil a jejich vztah skončil. Stárnoucího císaře potěšila až Vanda Rucká, záhadná kráska, jejíž ziskuchtivý manžel ji nakonec odstranil z Rudolfovy blízkosti.
     S pěti ženami Rudolfa II. ožívají před čtenářem příběhy ze Španělska, Vídně a především Prahy. V nich se ocitne na císařském dvoře , nahlédne do zákulisí historických událostí a hlavně se v císařově ložnici doví, po čem Rudolf bažil a čeho se natolik obával, že vedl až podivínsky soukromý život...
Vytvořil: Tomcek
Upravil: Felix
Zdroj: Anotace ke knize
Dnes je 08.09.2024
Den 29. výročí úmrtí Nepil František
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno