Obsah: Inkubovy sny

12. kniha v sérii Anita Blakeová, lovec upírů.
Inkubovy sny jsou dvanáctým příběhem popravčí upírů a nekromantky Anety Blakeové, jehož autorkou je Laurell K. Hamiltonová.

Anita Blakeová je nekromantkou, která za patřičnou úplatu vzbudí a podrobí výslechu i stoletého mrtvého. Také je oficiální popravčí upírů a družkou upířího vládce města, Jean Clauda. Již to samo o sobě je důvodem mnoha rozporů a podezření o střetu zájmu, které musí Anita zdůvodňovat nejen místnímu policejnímu oddělení, ale především sama sobě. V poslední době se cítí tak trochu v pasti. Má povinnost chránit živé i mrtvé. Na její loajalitu vznáší nárok jak upíři, tak vlci či pardi. Cítí se uštvaně a nikde cesta ven.

Když se ve městě a okolí začnou nalézat mrtvoly žen, které pracovaly v nočních klubech jako striptérky, je Anita jako expert na nadpřirozené zločiny přizvána k vyšetřování. Zjistí, že pachatelem je upír a fakt, že se po městě pohybuje sériový upíří vrah ji rozhodně na klidu nepřidá. V tomto případě má odůvodněné obavy, že vznikne konflikt zájmů. Má tedy sdělit policii svůj názor? Unavená posledními událostmi a neschopna zvládnout svou noční můru, která ji pomalu ničí, rozhodne se Anita udělat něco absolutně nečekaného. Nevidí jiné východisko, než požádat o pomoc.
Vytvořil: pan.Kchiu
Dnes je 08.09.2024
Den 379. výročí úmrtí Quevedo Francisco de
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno