Obsah: Neviditelné stopy

Třicátá devátá kniha série Spenser.

Tento příběh soukromého detektiva Spensera patří k nejlepším z početné řady Parkerových spenserovek. Jde o devětatřicátou detektivku, v níž hlavní roli hraje Spenser, ale jiskří svěžími nápady a spádem, takže nikdo by nehádal, že vyšla patnáct měsíců po autorově smrti.
Jumbo Nelson, známý a oblíbený herec, je ve skutečnosti poživačný, sobecký a zvrhlý tlusťoch, který je mimo filmové plátno neschopný přátelství a lidem odporný. Fanynky po něm přesto šílí a ochotně s ním absolvují sexuální orgie plné drog a zvrhlostí. Při jednom takovém večírku zemře dívka a policie váhá, zda slavného herce z její smrti obvinit. Nikdo neví, co se v hotelovém pokoji událo. Nakonec kapitán Quirk pověří soukromého detektiva Spensera, aby o případu zjistil maximum. Spenser najde nečekaného spojence v bývalém Nelsonově bodyguardovi Sixkillovi. Tento původem indián a životní ztroskotanec zase díky Spenserovi nachází nový cíl a smysl života.
Jako ve všech detektivkách Roberta B. Parkera i tady zjišťujeme, že vina a nevina, spravedlnost a trest jsou proměnné hodnoty, protože ani svět není černobílý...
Vytvořil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 18.10.2024
Před 60 lety se narodil(a) Stross Charles
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno