Obsah: Operace Stonewall

Vánoce 1943. Německé námořnictvo zahajuje novou etapu jedné ze svých nejúspěšnějších operací – z Dálného Východu vyplouvá pět osamělých, rychlých lodí. Cíl: prorazit britskou námořní blokádu a dopravit v rozhodujícím roce války do Říše nedostatkové suroviny pro válečný průmysl.
Operační zpravodajské centrum britské Admirality o jejich cestě ví. Jak ale objevit tyto „lamače blokády“ dřív, než se ocitnou v Biskajském zálivu, pod ochranou ponorek, válečných lodí a letounů Luftwaffe? Odpovědí je operaceStonewall – Kamenná zeď. Spojené síly Královského námořnictva a Královských vzdušných sil musí přehradit Atlantik a lodě se surovinami za každou cenu zastavit.
I když to ještě netuší, osm mužů z posádky bombardéru B-24 Liberator československé 311. perutě RAF se stane klíčovými hráči celé operace. Jen na nich bude záležet, zda nejdůležitější z pětice lamačů spojeneckou blokádou pronikne.
Na hladině Atlantiku začíná hra na kočku a na myš. Hra, ve které vyhrát může jen jeden – ale prohrát mohou všichni…
Kniha „Operace Stonewall“ přesně rekonstruuje události, ke kterým ve zlomovém roce války skutečně došlo. Tento příběh o lidské odvaze a odhodlání opět dokazuje, že skutečný život je často mnohem napínavější než jakákoli fikce.
 
Vytvořil: Felix
Upravil: ota61
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 08.09.2024
Den 81. výročí úmrtí Fučík Julius
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno