Obsah: Potopa

Hladina oceánu stoupá o stovky metrů , lidé se dávají na útěk. Ocitne se naše civilizace za třicet let pod vodou?
     Rok 2016. Další vlhké léto, další rok plný bouří a přílivových vln. Tentokrát ale protipovodňová bariéra na Temži povolí a střed Londýna je zaplaven. Voda ustoupí a život jde dál, ekonomika se začíná vzpamatovávat, zatímco obyvatelstvo sleduje zprávy o dalších záplavách odehrávajících se po celém světě. A pak začne mořská hladina znovu stoupat a stoupá dál.
     Lily, Helen, Garry a Piers jsou rukojmí propuštěná na svobodu po pěti letech zajetí ve Španělsku. Vracejí se do Británie a dozvídají se o prvních projevech potopy přímo biblických rozměrů...
     Hladina moří začíná stoupat závratnou rychlostí. Během dvou let se Londýn a New York octají pod vodou. Papež naposledy žehná věřícím z Vatikánu. Pak pod hladinou zmizí také Řím. Totéž brzy čeká i Mekku.
     Svět mizí ve vlnách. Začíná zoufalý závod s časem s cílem zjistit, co se vlastně děje. Mořská hladina ustavičně stoupá a lidstvo se začíná stahovat do výše položených míst. Miliony zahynou, miliardy se stanou běženci. Propukají války s cílem dobýt horstva.
     Začalo lidstvo poslední bitvu o vlastní přežití?
Vytvořil: Felix
Zdroj: www.daemon.cz
Dnes je 18.10.2024
Den 425. výročí úmrtí Adam Daniel z Veleslavína
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno