Obsah: Něco vypůjčeného

Jak vypadá verze Nebezpečných známostí pro 21. století? Debut americké autorky hodnotné ženské literatury je o nadčasovém etickém dilematu, kdy se bezhlavě zamilujete do snoubence své nejlepší kamarádky a on vztah opětuje. Název odkazuje k viktoriánské pověře, podle níž má mít nevěsta na sobě něco starého (symbol její rodiny), něco nového (symbol naděje do budoucna), něco vypůjčeného (od kamarádky pro štěstí) a něco modrého (až do 19. století barva svatebních šatů).
Rachel (hlavní hrdinky, která příběh vypráví) je mladá právnička z New Yorku, pracovitá, zodpovědná, chytrá a spolehlivá. Na její třicátiny uspořádá její nejlepší kamarádka Darcy (ta naopak intelektem zrovna nejiskří, má však o sobě vysoké mínění, spoustu ctitelů a sklon manipulovat lidmi) narozeninovou oslavu, poníž mírně opilá, dosud nezadaná Rachel skončí v posteli se snoubencem Darcy. Darcy a Dex mají před svatbou.
S výčitkami svědomí hodlá Rachel na celou nešťastnou záležitost rychle zapomenout, avšak i po vystřízlivění si uvědomuje, že její cit k Dexovi je silnější, než si myslela.
Román pojednává o tom, že hranice mezi tím, co je „správné" a co „špatné" jsou často velmi mlhavé, že konce nebývají umetené a že je třeba občas hodně zariskovat, chce-li člověk najít pravé štěstí.
Vytvořil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 08.09.2024
Den 25. výročí úmrtí Razgon Lev
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno