Obsah: Kat musí zemřít

Jedenáctá kniha série Dave Robicheaux.

„Utopili ji. Drželi jí hlavu v blátivé louži a utopili ji... "
Pro Davea Robicheauxe, neworleanského detektiva z oddělení vražd, znamená tohle o třicet roků zpožděné sdělení o osudu Mae Guilloryové šok. Měl na ni jen ty nejhezčí vzpomínky jako na stále veselou a rozesmátou ženu, přestože její náhlý odchod pro něho znamenal svěření do péče věčně opilého, násilnického otce. Málo naplat, Mae Guilloryová, provdaná Robicheauxová, byla Daveova matka.
Pravda třicet let dřímající v nepaměti a zjevená teď Daveovi politováníhodným pornokšeftsmanem, v něm probudí dávné touhy po spravedlivé pomstě. Téměř zapomene na případ, který právě řešil - na dívku čekající v cele smrti za vraždu muže, který ji a její sestru v dětství zneužíval - a než se ukáže, že oba případy mají mnoho společného, začne odhrabávat sutiny vlastního života, aby se dobral celé pravdy o smrti své matky.
To jej dovede nejen do pracoven zkorumpovaných kolegů a na dostřel mocné mafiánské rodiny Giacanů, ovládající tuto oblast amerického Jihu, ale i do vyšších politických kruhů. Jejich příslušníci žili třicet let v domnění, že jejich viny zůstanou už navždy zapomenuté. Teď však jsou nuceni čelit muži, který jde slepě a nekompromisně za spravedlností, protože jej k tomu motivují ryze osobní důvody.
Než se dopracuje k pravdě a obvinění bohorovných viníků, krytých fasádami svých funkcí a významu, zůstane na jeho cestě pár mrtvých. Ale jako v každém případu, do kterého se zaplete melancholický detektiv Dave Robicheaux, zemřeli, aby nevinní mohli žít.

 
Vytvořil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 08.09.2024
Den 81. výročí úmrtí Fučík Julius
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno