Obsah: Dcera královská

Dcera královská : svatá Anežka Česká  / František Křelina  ; doslov Richard Pražák, k vyd. připravila, ed. pozn. a vzpomínku napsala Hana Pražáková; obrázky Mikoláš Aleš      Vyd. 7. , v Bloku 2    . - Brno: Blok, 2008  . - 234 s. , doslov ; 22 cm        ISBN 978-80-86868-24-0  : Kč∼235, 00 

Historický román psaný za druhé světové války poukazuje na neobyčejný život jedné ze slavných postav českých dějin, Anežky Přemyslovny.
V dobách mocenských bojů, intrik a násilnictví vyrostla z rodu Přemyslovců neobyčejná žena, která se zřekla údělu vladaře a zvolila jako svůj životní cíl službu chudým a potřebným. Autorovi se podařilo vykreslit přesvědčivý portrét šlechtičny, která znamenala mnoho pro rod Přemyslovců, ale ještě více pro prostý český lid, ženy, která přežila svou dobu a v českém království po sobě zanechala nesmazatelnou stopu. Jejím prostřednictvím poznává čtenář další historické postavy z jejího okolí a je svědkem dramatických událostí v dějinách Českého království ve třináctém století.
Vytvořil: ota61
Zdroj: www.mlp.cz
Dnes je 18.10.2024
Před 99 lety se narodil(a) Vyhnálek Milan
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno