Obsah: Sametoví baroni

Sametoví baroni   / Stanislav Vácha  ; ilustr. Jiří Mikula, Milada Mikulová      Vyd. 1    . - Praha: Futura, 2000  . - 133 s. ; 21 cm  . - (Deleatur; sv. 4)      ISBN 80-85523-55-8  : Kč∼130, 00 

Satiricky kritický román o naší společnosti po roce 1989 a zejména o tom, jak doba umožnila vznik nových "elit" ze "starých struktur".
Složité peripetie osudů typizovaných postav naší společnosti v přelomové době po roce 1989: rodina normalizačních kádrů, kteří se rychle naučí novým fíglům a stávají se novou "elitou". Spisovatelé sdružení kolem nakladatelství, které se po revoluci rozpadá, čímž jim mizejí koryta a oni se musejí rozhlížet po jiných. Kšeftsmani větřící čachry kolem privatizací, politiky "neviditelné ruky trhu" a možností tunelaření. A slušní lidé utlačovaní během normalizace a utlačovaní i nyní, protože nejsou schopni nebo ochotni přijmout cynické dravčí zákony. Nad tím vším neschopní, naivní, filosofující a vcelku k ničemu bývalí disidenti... Autor nahlíží dobu s odstupem let očima sarkastického hodnotitele a sděluje, že slušní lidé v této době nemají šanci.
Vytvořil: ota61
Zdroj: www.mlp.cz
Dnes je 08.09.2024
Den 25. výročí úmrtí Razgon Lev
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno