Obsah: Hypnóza, pastorální kauza

Hypnóza, pastorální kauza : vybrané kapitoly z hypnologie ve vztahu k pastorální praxi  / Max Kašparů        1. vyd    . - Svitavy, Praha: Trinitas ; Křesťanská akademie, 2006  . - 243 s. : 6 obr. , grafy ; 21 cm  . - (Studium; č. 189)      ISBN 80-86885-13-5  : Kč∼299, 00 

Studie o fenoménu hypnózy ve vztahu k pastorální medicíně a hledání východisek pro překonání napětí mezi hypnoterapií a tradovanou averzí vůči ní.
Autor, lékař a teolog, na základě osobních zkušeností z hypnoterapeutické praxe i s pomocí odborné literatury se snaží popsat hypnózu v širší souvislosti s pastorální činností. Publikace se vyznačuje interdisciplinárním charakterem - hypnóza a hypnoterapie jsou zde pojímány z hlediska pastorální teologie, pastorální medicíny a pastorální psychologie. Autor popisuje hypnózu jako fenomén, její historii, základní terminologii, hypnotické jevy a možnosti léčebného využití i zneužití hypnózy, ale také názory a námitky vůči ní. Ač základnou pro tuto studii o hypnóze se stala pastorální medicína, poznatky o hypnóze jsou zde uváděny i v obecnější rovině, přístupné laické veřejnosti. Navíc celý text je psán velmi srozumitelně a úvod knihy obsahuje také základní seznámení s pastorální teologií a pastorální medicínou. Publikace vychází jako upravené tiskové zpracování dizertační práce.
Vytvořil: ota61
Zdroj: www.mlp.cz
Dnes je 08.09.2024
Před 57 lety se narodil(a) Leino Marko
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno