Obsah: Pohádky z ementálu

Pohádky z ementálu   / David Jan Novotný  ; il. Roman Trabura      Vyd. 1    . - Praha: Mladá fronta, 2001  . - 169 s. ; 24 cm  . - (Jednorožec; sv. 1)      ISBN 80-204-0907-6  : Kč∼247, 00 

Pohádkové příběhy plné fantazie a vtipu se odehrávají na konci doby kamenné, v údolí řeky Eme. Potěší čtenáře všech věkových kategorií.
Pohádky o tom, jak vznikala jednotlivá řemesla, jak se učil člověk vyrábět a používat různé užitečné nástroje, jak se učil pěstovat obilí i chovat domácí zvířata. Jak vznikla první písnička i malované vývěsní štíty na jeskyně, ale i jak se k sobě Ementálci chovali a kdo měl doma hlavní slovo, to všechno se dozvíme v této milé a chytré knížce, ve které je také spousta pěkných ilustrací výtvarníka Romana Trabury.
Tato knížka upoutá nejen dětského, ale též dospělého čtenáře, jemuž nechybí alespoň špetka hravosti a smyslu pro humor. Pojednává totiž o osudech „člověka ementálského“, tedy o lidech žijících na samém konci doby kamenné v údolí pohádkové řeky Emme. Na stránkách této roztomilé knihy se dozvíme, kterak Ementálci železné nástroje používat začali, kterak se živnostem pekařské, kožešnické, truhlářské a dalším velkého rozkvětu a úcty dostalo – zkrátka kterak šťastně i nešťastně se odvíjel život v oněch dávných dobách, kdy všechno teprve vznikalo a kdy nejběžnější věci byly ještě převratnými novinkami.
Vytvořil: ota61
Upravil: janajau
Zdroj: www.mlp.cz
Dnes je 08.09.2024
Před 57 lety se narodil(a) Leino Marko
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno