Obsah: Tajný spolek Škorpiona

Tajný spolek Škorpiona : historické krimi ze starověkého Říma  / Renée Hollerová  ; z něm. orig. přel. Barbora Molnárová; il. Daniel Sohr          . - Praha: Thovt, 2007  . - 124 s. : 1 mp. ; 20 cm  . - (Zločinu na stopě). - Orig. : Der Geheimbund der Skorpione      ISBN 978-80-86969-41-1  : Kč∼210, 00 

Historická krimi ze starověkého Říma, v níž tři děti odhalí spiknutí "Škorpionů" a zabrání tak velké loupeži. Pro děti kolem 10 let.
Rodiče Tita a Fabie, sourozenců z bohaté patricijské rodiny, odjíždějí na 14 dní z Říma a ponechávají děti v péči služebnictva a ospalého, důvěřivého strýčka Prima. Děti touží po nějaké vzrušující události, po dobrodružství. A než se nadějí, jejich přání se stává skutečností. Dostane se jim do rukou dopis, který jejich otce důrazně varuje před škorpiony a zve ho na tajnou schůzku. Děti se tam vydají místo otce a postupně odhalí spiknutí "Škorpionů", které se snaží zmocnit peněz na žold pro Caesarovo vojsko. Zapojit do pátrání se mohou i čtenáři luštěním hádanek a tajných zpráv. Kniha je doplněna o přehled historických událostí a slovníček.
Vytvořil: ota61
Zdroj: www.mlp.cz
Dnes je 08.09.2024
Před 77 lety se narodil(a) Mravcová Marie
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno