Obsah: Pátrání na Nilu

Pátrání na Nilu : historické krimi ze starověkého Egypta  / Naps. Renée Hollerová  ; z orig. přel. Martin Šemelík; il. Daniel Sohr          . - Praha: Thovt, 2006  . - 122 s. ; 20 cm  . - (Zločinu na stopě). - Orig. : Spurensuche am Nil      ISBN 80-86969-07-X  : Kč∼210, 00 

Historická krimi ze starověkého Egypta, v níž se děti Tutanchamonova ministra financí snaží vypátrat zákeřného traviče a zabránit zlodějům ve vykradení faraonových pokladnic. Pro děti kolem 10 let.
Tutanchamonův ministr financí pořádá ve svém domě oslavu. Jeho děti najdou v kuchyni otrávenou kočku a zjistí, že snědla něco z pochutin, které byly připravené pro hosty. První stopy vedou k maceše Neferhotep, která je podezřelá, že chce jejich otce otrávit. Otec jim však nevěří. Navíc děti náhodně vyslechnou rozhovor, kdy se služka paní Neferhotep se svým synem a písařem vrchního správce pokladnice domlouvá na vyloupení faraonových pokladů. Opět jim ale nikdo nevěří a tak se sourozenci Sobek, Hesire a Fatuma pustí do pátrání sami. Napínavý detektivní příběh, do kterého se mohou zapojit i čtenáři luštěním hádanek a tajných zpráv, přibližuje život v Egyptě za vlády faraona Tutanchamona. Kniha je doplněna o přehled historických událostí a slovníček.
Vytvořil: ota61
Zdroj: www.mlp.cz
Dnes je 18.10.2024
Před 99 lety se narodil(a) Vyhnálek Milan
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno