Obsah: Česká ekonomika na cestě do Evropské unie

Česká ekonomika na cestě do Evropské unie : (se zaměřením na mezinárodní podmínky)  / Alois Holub ... [a kol. ]        Vyd. 1    . - Praha: Professional Publishing, 2003  . - 237 s. : tab. ; 25 cm      . - Vyd. : Praha: Institut integrace ČR do evropské a světové ekonomiky VŠE v Praze  ISBN 80-86419-43-6  : Kč∼268, 00 

Hospodářský vývoj, strukturální změny a vnější ekonomické vztahy ČR v širším kontextu evropské integrace od 90. let 20. stol. do současnosti.
Sborník. Zaměřuje se zejména na českou ekonomiku, ale i ekonomiky vybraných států Evropské unie i transformujících se zemí střední a východní Evropy. Jednotlivé stati jsou věnovány hlavním tendencím růstu a strukturálním přeměnám české ekonomiky, zpracovatelskému průmyslu a jeho konkurenceschopnosti, změnám struktury a teritoriálního směřování českého vývozu atd. Další stati mají širší záběr - zabývají se např. kapitálovými toky mezu EU a USA, obecnou charakteristikou evropské ekonomiky na počátku třetího tisíciletí, měnovou politikou EU, jejímu vztahu k rozvojovým zemím atd.
Vytvořil: ota61
Zdroj: www.mlp.cz
Dnes je 08.09.2024
Před 57 lety se narodil(a) Leino Marko
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno