Obsah: Když se z teplých krajů vrátí rozpálení invalidé

Ústředním hrdinou Invalidů je Switters, bývalý agent CIA, který - jako všichni dobří agenti téhle „továrny na pikle" - miluje sex, drogy a rokenrol, je vyzbrojen vyrovnanou myslí, vynalézavostí, nabitou berettou a výtiskem Plaček nad Finneganem. Switters vyráží na osudovou misi do Amazonie, kde mimo jiné hodlá podle babiččina přání darovat svobodu rodinnému papouškovi, sám však přitom cosi získá: mystickou zkušenost, duchovní vhled a přinejmenším dočasnou invaliditu...
Jeho handicap ovšem Robbinsovi nijak nepřekáží ve splétání dalších fantastických peripetií. Vysílá Switterse do Sýrie, kde jeho hrdina (Robbins sám je nejmíň jednou nohou v jeho kůži) nalézá v poušti klášter obydlený bývalými jeptiškami - a nepotrvá dlouho, než si tu po duševní i tělesné stránce přijde na své... Vedle odhalování ženské kůže a Swittersovy erotické nespoutanosti dojde na překvapivé odhalení ohledně zjevení Panny Marie ve Fatimě.
Divoký kolotoč, ve kterém se všechny dějové linky kříží, je jen zdánlivě k nerozpletení.

Invalidé jsou sedmým románem oblíbeného amerického autora Toma Robbinse. Sedmička je magické a šťastné číslo. Totéž se ovšem dá říct o každém Robbinsově románu. Lehkost, s níž mísí své ingredience a se kterou vysílá své hrdiny po všech koutech světa, si nijak nezadá s šamanským uměním, a šťastné potěšení je nejlepším popis emocí, které autor zjevně zažívá při psaní a které s ním může sdílet i jeho čtenář. Ovšem čtenář s myslí otevřenou uvolněnému vypravěčskému stylu, který se ne vždy ohlíží na požadavek realismu, přetéká překvapivými metaforami, mnohdy drsnými vtipy a nepuritánsky šťavnatým líčením erotického třeštění.
Vytvořil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 08.09.2024
Před 194 lety se narodil(a) Mistral Frédéric
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno