Obsah: Královna Letní země

Román se odehrává ve středověké Británii, odhadem asi v 5. století n. l. Vychází ze známé legendy o Artušovi, králi všech Britů, a kouzelníku Merlinovi, pojaté však tentokrát ze zcela nového úhlu: celý příběh je neotřele líčen z pohledu mladičké Guenevere, královny Letní země a pozdější choti krále Artuše.
Artuš, dlouho utajovaný syn královského otce Uthera, přichází na Merlinovo pozvání s ostatními králi a pány do Londýna, aby se pokusil vytáhnout meč zaražený do kamene. Jako jedinému se mu to podaří, a proto je prohlášen za právoplatného Utherova dědice. Od této chvíle se roztáčí kolotoč úkladů a nástrah: Artuš je sice králem, ale bez království, neboť po Utherově smrti si území mezi sebe rozdělili menší vládcové a ti se nehodlají své moci vzdát. Artuš je nucen s Merlinem a hrstkou věrných podstoupit boj, aby království získal zpět.
Mezitím se ocitáme v sousedním panství nazvaném Letní země, kde odpradávna panují pouze ženy a kde je umožněna sexuální volnost. Zdejší královna Maire náhle umírá, její místo zaujme mladičká a nezkušená Guenevere. Ta už se téměř stane obětí pokusu o zvrat v tradici ženské vlády, když tu se objeví Artuš a okamžitě se do krásné Guenevere zamiluje. Nabídne jí sňatek a spletitý děj se vzápětí dál komplikuje...
Merlinova chmurná proroctví je oba varují, ale marně. Nad štěstím mladého páru se vznáší temný mrak, intriky na sebe skutečně nenechají dlouho čekat.
Vytvořil: Verca
Zdroj: Anotace ke knize
Dnes je 18.10.2024
Před 63 lety se narodil(a) Inclán Jessica
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno