Robotham Michael - Životopis

Michael Robotham se narodil v Casinu v New South Wales a šel do školy v Gundagai a Coffs Harbouru. V únoru 1979 začal žurnalistickou kadetiku na den odpoledne Sydney The Sun a později pracoval pro Sydney Morning Herald jako soudní reportér a policejní mluvčí.
V roce 1986 opustil Austrálii a odešel do Londýna, kde pracoval jako reportér a subrenderátor pro různé britské národní noviny, než se v neděli v roce 1989 stal spisovatelem pracovníků na pořadu The Mail. Neděle Jako spisovatel, Michael byl mezi prvními lidmi, kteří viděli dopisy a deníky císaře Nicholase II. A jeho manželky císařovny Alexandry, která byla objevena v moskevském státním archivu v roce 1991. Získal také přístup k Hitlerovským spisům Stalinových, skoro padesát let, dokud se nečistoty nedostaky do kartonové krabice, která byla špatně uložená a vadná.
Archivy také odhalily tajemství o Rasputinu a jaderné havárii v Černobylu. Michael se zvedl, aby se stal zástupcem redaktorů The Mail v neděli, než odstoupil v květnu 1993 a přijal smlouvy na volné noze s řadou britských novin a časopisů. V listopadu 1993 přijal svou první ghostwriting komisi, pomáhal Nottingham sociální pracovnici Margaret Humphreys v psaní její autobiografii, prázdné kolébky. Publikována v roce 1994, vyprávěla příběh o tom, jak odhalila pravdu Britského programu dětských migrantů, v němž bylo v letech 1850 až 1967 vysláno více než 100 000 dětí a založilo Child Migrant Trust, aby se děti spojily se svými rodinami. V roce 2011 se prázdné kolébky staly základem filmu Pomeranče a sluneční svět režiséra Jim Loacha a hrají Emily Watsonová jako Margaret Humphreys a Hugo Weaving a David Wenham jako dva z dětských migrantů.
Michael spolupracoval na patnácti "autobiografiích" pro lidi v oblasti umění, politiky, armády a sportu. Dvanáct z těchto titulů se stalo nedělním Times bestsellery a prodalo více než 2 miliony kopií. Mezi tyto knihy patří autobiografie Spice Girl Geri Halliwell, britský komediální herec Ricky Tomlinson a hudební legenda Lulu.
V roce 1996 se Michael vrátil do Austrálie se svou rodinou a pokračova v psaní na plný úvazek. V roce 2002 se na londýnském knižním veletrhu stal dílčí rukopis jeho prvního románu The Underworld. To bylo později přeloženo do 24 jazyků a prodáno přes milión kopií po celém světě. Jeho knihy od té doby vyhrály nebo získaly řadu ocenění včetně britské zlaté dýky a ceny USA Edgara
Čtyři z Michaela "Joe O'Loughlin romány" byly změněny v televizních filmech v Německu, a anglicky-televizní seriál je ve vývoji. Jeho samostatné romány "Život nebo smrt" a "Tajemství, které drží" byly rovněž uvolněny pro filmové a televizní projekty v USA a Velké Británii.
Vytvořil: pan.Kchiu

'Životopis autora Robotham Michael'
Dnes je 16.09.2024
Den 153. výročí úmrtí Vocel Jan Erazim
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno