Sivok Jiří - Životopis

Jiří Sivok (1988) se překvapivě narodil. Už jako malé dítě toužil sát lidem krev, a tak se v dospělosti stal pojišťovákem. Následně si přál bičovat poddané, a tak se změnil v manažera. Od patnácti let se protloukal jihočeskými literárními kotlinami a také založil HSF klub (horor, sci-fi, fantasy). Z jeho neznámých prací je nejvíce známá povídka Úsek dopravních nehod, která byla přepracována Českým rozhlasem do audio verze, jež je dohledatelná k poslechu na internetu. V současnosti můžete na Sivoka narazit v Nových Homolích, kde v superhrdinském obleku pomáhá zralým dámám do přechodu a sundává koťátka ze stromu. Obvykle ta, která tam sám předtím pověsil.

Píše převážně fantastiku, ale největší prostor ve svých pracích dává hororu. Kolem roku 2008 vstoupil do Jihočeského klubu Obce spisovatelů, pod jehož patronátem společně s Veronikou Mayerovou založili HSF klub, sdružení pro mladé psavce fantastiky, kde pravidelně pořádají literární soutěž Tiché písky.

Sám rád zkouší konkurenceschopnost svých povídek v řadě soutěží, přičemž největších úspěchů dosáhl v hororové soutěži Rokle šeré smrti. V roce 2010 vydal u nakladatelství Epika sborník povídek Příběhy noci. Od té doby publikoval v různých almanaších, ale čtenáři ho znají převážně z redakce webu XB-1 pro jeho vtipně laděné seriály Literární rektoskopie a Literární daktyloskopie. Dále píše recenze pro audiotéku a samo sebou i pro výše zmíněný web.  
Vytvořil: pan.Kchiu

'Životopis autora Sivok Jiří'
Dnes je 16.09.2024
Den 153. výročí úmrtí Vocel Jan Erazim
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno