Ubam Obonete S. - Životopis

je česko-nigerijský podnikatel, právník, spisovatel a mentor.
Narodil se v roce 1976 české matce a nigerijskému otci, kteří se vzali během studií v Kyjevě, v bývalém Sovětském svazu. Rodiče však byli nuceni se, po velkém tlaku ze strany komunistických státních orgánů, po několika letech na dálku rozvést. Vyrůstal s matkou a otčímem v Bruntále. V patnácti letech odjel poprvé do Nigérie, aby blíže poznal svého otce, generála policie. Tam se seznámil s jeho dvěma manželkami a svými početnými sourozenci. Později zde nastoupil do kadetní školy. [1]
Po svém návratu do Československa pokračoval ve studiu na gymnáziu, během kterého se jako člen českého výběru zúčastnil prvních Světových středoškolských atletických hrách v New Portu. Po maturitě krátce podnikal, poté nastoupil na Vojenskou akademii ve Vyškově. [zdroj? ] Stal se tak prvním afročeským vojákem v historii Armády České republiky. [2] Po absolutoriu pokračoval v profesionální službě na oddělení zahraničních styků Ministerstva obrany, kde pracoval jako protokolární tlumočník kabinetu ministra a poradce Hlavního inspektora ochrany lidských práv v rezortu obrany.
Po ukončení vojenské kariéry se stal spoluzakladatelem a předsedou Ligy etnických menšin ČR[3][4] (LEM) a vedl několik celostátních mediálních kampaní a další projekty proti rasismu. [5] Po odchodu z čela LEM vystudoval práva, působil na několika manažerských postech a nakonec se rozhodl věnovat budování česko-nigerijských obchodních vztahů jako předseda Czech-Nigerian Bussines Alliance.
Po náhlém úmrtí svého otce se odstěhoval do Nigérie, kde za dramatických okolností převzal vedení rodinné firmy, správu fondu nemovitostí a podporoval ve vzdělávání svých sedm mladších sourozenců. Mimo to nadále pokračoval ve studiu mezinárodního práva a angažoval se v politice. Za přínos k rozvoji nigerijského kmene Annang mu byl udělen tradiční šlechtický titul. Po sedmi letech strávených v Nigérii přesídlil do jižního Španělska, kde založil realitní kancelář a věnuje se podnikání v nemovitostech. Je autorem autobiografického bestselleru Sedm let v Africe, který vyšel na počátku roku 2019. Kniha později v roce 2019 vyšla i jako audiokniha. V roce 2020 vydal bestseller Kalangu - Africká moudrost na každý den. Autor se v současnosti věnuje mentoringu a působí i jako motivační řečník.
Vytvořil: pan.Kchiu

'Životopis autora Ubam Obonete S.'
Dnes je 16.09.2024
Před 99 lety se narodil(a) Cabrol Christian
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno